Så er vi færdige med medieforløb. og hvad kan vi konkludrer. Det har været rigtig godt at lære noget om medier og kort-film. det var også godt vi fik et indblik i radio, da det er ved at blive et glemt medie i denne facebook tid. Men hvis vi ser på selve undervisningen, kunne vi måske mangle lidt i hvordan vi bruger det i praksis. Hvordan skal vi bruge alt det vi har lært når vi står på skolen, og skal undervise i medier og kortfilm. vi kan jo ikke bare stå og fortælle det på den måde vi har lært det på. så vi kunne måske ha brugt noget didaktikerende viden.. hvad skal man gøre når man står foran en fjerde klasse, og skal fortælle dem om brugen af de digitale medier. nu er jeg stor modstander af at leve sit liv gennem disse medier, og prøver at undgå dem så vidt muligt. Men hvad gør man med børn der er opvokset med alle disse ting?
Jeg mener vi skal beskytte dem mod alt det dårlige der er at finde, i tv og på internet. men det kunne være rart med noget mere brugbart i en undervisnings situation...
mandag den 29. november 2010
søndag den 28. november 2010
Er det fjernsynets skyld?
Vold, sex, skældsord og blod er blot noget af det vores ungdom idag bliver bombarderet med i fjernsynet, men er det fjernsynets skyld? Nej vi må indse at alle kanaler, undtagen de licens berettiget er kommercielle kanaler, ergo er det seertal der afgøre om, de pågældende kanaler har succes. Og dem der bestemmer seertallene er os. Derfor er det hyklerisk af os, når vi står og brokker os over Amalies uvidenhed, og de unge mødres mangel på moderinstinkt. For det er os der holder de selvsamme programmer kørende, det er os der ser paradis hotel og robinson. Forældre der tillader deres børn at se vold og ligende i fjernsynet. Derfor må vi tage os sammen og stå ved vores ord, hvis vi finder fjernsynet fordummende og uintelligent, så sluk. Læs en bog eller en avis eller måske snak med den du holder af (børn, kæreste, forældre eller andet) Det er os der bestemmer hvad der bliver vist i fjernsynet, så den der er dum er ikke Amalie men dig og mig.
fredag den 26. november 2010
torsdag den 25. november 2010
Min første kort film
Vi blev i går færdige med vores kort film, og jeg må sige jeg var meget positivt overrasket. Jeg havde grundet kamera skyhed, valgt at påtage mig forfatter/instruktør rollen, en opgave som var utrolig spændende, og virkeligt åbnede mine øjne for filmskabernes faldgruber og smutveje.
Det har været sjovt at instruere skuespillerne, og fantastisk at se dem bringe det man havde på fladt, og måske en kende kedeligt papir, til live. Se dem være skræmte, kede af det og direkte rasende.
Min opgave blev lettet en del af at, skuespillerne var utroligt lydhøre og engageret, samt virkeligt dygtige.
Da jeg skrev manuskriptet, havde jeg regnet med mange ændringer og rettelser, men både kamera/klipper/lyd manden og skuespillerne, viste en stor tiltro til min ide, og var interesseret i at lære deres rolle bedre at kende.
De fandt sig til tider i en lettere diktatorisk styre form, med udpræget ro og godt humør.
Filmen som jo er et klassisk trekants drama, har fået mere sjæl og smerte end jeg havde turdet håbe på, og med vanligt hovmod kan jeg næsten ikke forestille mig andet, end vi gør rent bord på Mandag.
Jeg syntes det har været et godt medie forløb, og syntes især det er fedt, vi har fået tid til at tage opgaven alvorligt, og derved lave noget som man kan være stolt af, og fremvise uden røde kinder.
En stor tak herfra til min gruppe, og jeg ønsker alle læsere en god weekend, behagelige tømmermænd og ikke mindst en rolig nat.
HP
onsdag den 24. november 2010
Sex og vold i medierne
Jeg kan ikke undgå at tænke på, hvordan børn bliver påvirket af vores medier. Det er en fakta at vi konstant bliver bombarderet og konfronteret med sex og vold. Da det flyver rundt i det offentlige rum, og i det virtuelle rum non stop, kan det ikke undgås at det også ses af vores kære børn. Hvilken effekt har det på længere sigt? Får vi bare en flok immune, hærdede og følelseskolde unge mennesker som resultat af mange års berøring heraf? Jeg synes det er en skræmmende tanke. Denne nye verden med medier tager jo blot sine første spæde skridt, hvem ved hvad fremtiden bringer? Måske har vi endnu ikke set eller overvejet konsekvenserne.
Sproglig forfald eller udvikling?
Hvor unge mennesker end vender sig hen idag, ser de mangelfuldt sprog. Facebook, youtube, myspace er bare et par eksempler på hvad der er en del af de unges hverdag. Medierne er nemt tilgængeligt for alle mennesker, og dette er ikke alle som har lige gode dansk kundskaber. Som børn og unge jo gør, kopierer de hinanden, lærer af det de ser, og tager det til sig. Så selvom de unge bruger især skriftsproget meget mere end tidligere så er det måske ikke altid lyserødt det hele. Selvfølgelig har sproget altid ændret sig, men det er tydeligt at rammerne for hvad der er acceptabelt konstant brydes. Nogle mener at sproget er i accelererende forfald, andre at det endelig er under opblomstring. Hvad mener du???
mandag den 15. november 2010
Hvor kort må en kortfilm være?
Eller rettere sagt, -Hvor lang må en kortfilm være? Ifølge det nationale center for film i Frankrig, bliver en kortfilm defineret til en varighed på under 60 min. Går man efter definitionen fra den amerikanske website IMDB’s brugere, mener de den skal være under 45 min. Vi har valgt at lave vores kortfilm med varigheden 5-15 min. Dette er lektor ved Århus Universitet Richard Raskin’s definition af en kortfilm.
unge og deres liv på internettet...
I dagens samfund er medier en vigtig ting. Vi kan ikke undvære det, vi bruger det hele tiden. tv, radio, og internet.
Vi udstiller os selv i reality programmer og x-factor. er det en måde at leve vores liv, og er det ikke bare med til at vi skal være kendte for at være noget, og for at være til. folk kan ikke undvære deres kære "facebook", og ved ikke hvad de skal gøre hvis de ikke kan tjekke deres væg. det må da gøre dem social inkompetente, og ikke kunne skabe sociale sammenhænge uden deres computer.
vi skulle måske til at tænke mere på dem vi kender, i det rigrige liv og ikke dem på vores virtuelle verden..
Vi udstiller os selv i reality programmer og x-factor. er det en måde at leve vores liv, og er det ikke bare med til at vi skal være kendte for at være noget, og for at være til. folk kan ikke undvære deres kære "facebook", og ved ikke hvad de skal gøre hvis de ikke kan tjekke deres væg. det må da gøre dem social inkompetente, og ikke kunne skabe sociale sammenhænge uden deres computer.
vi skulle måske til at tænke mere på dem vi kender, i det rigrige liv og ikke dem på vores virtuelle verden..
fredag den 12. november 2010
Noter fra undervisningen d. 12 November.
Da der var mange fra gruppen der ikke var der i dag, synes jeg lige i skulle ha' en chance for at følge med i hvad vi/jeg havde brugt timerne på. Så derfor har jeg nogen noter til jer :D Noterne handler om klipning i film, vigtige overvejelser og andet som jeg har markeret. Jeg har bla. tydelig gjort at der står få eller ingen replikker, da jeg så vil spørge gruppen om vi stadig holder på vores ideer og manus og ser hvorledes det går med hensyn til replikker, skuespil osv ?
Klipning
Klipning
- Mange korte klip
- De vigtigste faser ligger før storyboard og filmindspilningen og efter hvor der skal klippes.
- Synsvinkler og beskæring ( Supertotal --> Close up og objektiv og subjektiv filming)
- Man skal som tilskuer kunne forstå hvad man ser. (filmens plot)
- Struktur og forløb.
- Hvis historie fortælles ?
- Tydelig konflikt eller problem--> løsning
- Få eller ingen replikker!
- Simple lyskilder.
- brug lyd til at fortælle også.
- Dele kan fortælle helhed. ( eks . slipseknude--> dressed up)
- Filmen må vare 5 til 10 min højest.
God weekend :D
Jeg glæder mig til at arbejde med filmen mandag (:
Indlæg fra undervisning
Jeg indsætter hermed to indlæg med noter, taget fra undervisingen i medieforløbet, hvis vi nu skulle glemme begreberne :)
Handlingsplan : Det filmen handler om, dvs det der formidles.
Fortælleplan : De virkemidler der anvendes.
Reallyd og
Clean sound : Den lyd som skabes og som deltagerne på handlingsplanet kan hører.
(Dvs en lyd som ikke decideret er planlagt eller lagt ind i filmen)
Effektlyd : Lyde som tilrettelæggeren tilføjer med en bestemt hensigt. ( Konstrueret lyd)
Handlingsplan : Det filmen handler om, dvs det der formidles.
Fortælleplan : De virkemidler der anvendes.
Reallyd og
Clean sound : Den lyd som skabes og som deltagerne på handlingsplanet kan hører.
(Dvs en lyd som ikke decideret er planlagt eller lagt ind i filmen)
Effektlyd : Lyde som tilrettelæggeren tilføjer med en bestemt hensigt. ( Konstrueret lyd)
onsdag den 10. november 2010
Analyse af Lone Scherfigs Jeg er bare den logerende
I kortfilmen følger vi et understimuleret par. Både på det følelsesmæssige, men også intellektuelle plan. Den pinlige tavshed hersker i filmen, som udmunder i ligegyldige samtaler. Her kan nævnes samtalen om erstatningen af grapefrugten til fordel for citroner. Som seer bliver vi tilskuer, til flere akavede situationer. Bl.a. bad scenen underbygger deres forhold har seksuelle undertoner. Dog fejler de gang på gang, pga. mangel på interaktions kompetencer. På det ironiske plan i filmen oplever vi udtagelser som; - Et liv med avis er et liv uden substans. En nødvendighed for relationer, grunder i en hvis faglig interaktion.
I lys og lyd opsætningen er der en kontrast, mellem sommersolen, fuglekvidren og den mørke stue og det tikkende ur.
Colorgradingen af filmen er holdt i sephia-farver. Dette giver os et indtryk af filmen er gammel.
Klipningen samt kameraføringen er i en rolig tilstand. Dette samt colorgradingen er med til at understrege, deres kedelige liv.
Selv ved billedperspektivet har Lone Scherfig valgt en spartansk tilgang. Her er ikke den store vekslen, men perspektivet bliver holdt i øjenhøjde. Selv når personerne sidder, befinder kameraet sig i samme højde.
De ovenstående virkemidler, hjælper til at få kortfilmens budskab frem. At ens liv bliver trist, kedeligt og uden substans, hvis man ikke læser avis.
mandag den 8. november 2010
Lys
lyset i buldermanden bruges effektivt til at understrege genren ”gyser”. I flere tilfælde bruges lyset til at fortælle handlingen mellem linjerne, da buldermanden tager skrubsak ud af skorstenen skifter lyset på Idas ansigt mellem sort og lyst, hendes blandede følelser. Sidste scenen bruges lyset til at understrege den lykkelige slutning, ”engle” lys på skrubsak og de er badet i lys mens de krammer og danser rundt.
Buldermanden 1. gennemspilning
Filmen handler om, søskendeforhold, skræmmetaktik/troværdighed.
Historien udspiller sig hos børnenes mormor, som har et ulige forhold til sine børnebørn. Heraf udspringer søskende samt voksen/barn konflikten.
Vi oplever historien gennem Ida. Personerne samt konflikter, oplever vi fra hendes synspunkt.
Historien udspiller sig hos børnenes mormor, som har et ulige forhold til sine børnebørn. Heraf udspringer søskende samt voksen/barn konflikten.
Vi oplever historien gennem Ida. Personerne samt konflikter, oplever vi fra hendes synspunkt.
fredag den 5. november 2010
Religion er folkets opium
Sådan sagde den nu hedengangen filosof og stamfader til socialismen Karl Marx men citatet er taget ud af kontekst og derfor ofte misforstået det fulde citat lyder således:
- Religious distress is at the same time the expression of real distress and the protest against real distress. Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, just as it is the spirit of a spiritless situation. It is the opium of the people. The abolition of religion as the illusory happiness of the people is required for their real happiness. The demand to give up the illusion about its condition is the demand to give up a condition which needs illusions.
Karl Marx, Critique of Hegel’s Philosophy of Right
Citatet er på original sprog da en oversættelse tit ødelægger helheden.Men som det fremgår af citatet er religion et symptom på sygdommen og ikke sygdommen selv. Sygdommen der plager de fleste mennesker er vores frygt for det ukendte og vores frygt for at dø. Marx ønskede at gøre op med vores frygt at få os til at indse at vores energi skal bruges på nuet og folkene omkring os vores brødre og søster alt den energi der går til tilbedelse af sky guder er spildt og havde været bedre brugt på at løse verdslige problemer. Altså citatet er ikke et angreb på religion men vores trygheds trang.
torsdag den 4. november 2010
onsdag den 3. november 2010
Abonner på:
Opslag (Atom)